Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

salalde au canard sauvage fume a la sage

Aantal personen: 4

Ingrediënten

10 pers.
5 st. wilde eendenborst
50 gr. sesamzaad (gebruneerd)
0,1 lt. saliedressing
0,01 lt. sesamolie
0,25 st. lollo rosso
0,25 st. friseé
0,50 st. rode sla
0,50 st. cresson
verse salie
peper en zout

Bereiden

Voorbereidingen:

1.Maak een saliedressing van sjalotazijn, gesnipperde salie, arachideolie, peperen zout (met de staafmixer).

Bereidingswijze:

2.Eendenborsten pareren en kruiden met zout en peper.

3.Eendenborsten koud roken (hoe langer ze in de rookoven blijven liggen hoe beter de rooksmaak intrekt).

4.Goed laten doorkoelen in de koelkast.

5.Salades voorbereiden.

6.Aanmaken met een gedeelte van de saliedressing en de sesamolie.

Presentatie:

7.Spiegeltje van sesamzaad maken op het bord (evt. met een mal).

8.Salade hoog opwerken op het midden van het bord.

9.Eendenborst trancheren (niet te dun) en in een krans hoog opwerken rond de salade.

10.Met iets dressing napperen.

11.Afmaken meteen takje verse salie.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Italiaanse salade *
Carpaccio van rode biet met kalfstong en mierikswortelvinaigrette
Taartje van avocado appel en gamba‘s
spaanse gevulde aubergines
Eendenborst met appel en rijst

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes